K A E S T H E T I C S
Начало

За Нас

Процедури

Блог

Контакти

+359 888 017 111

бул. Цар Борис III Обединител 161 ет. 3

info@k-aesthetics.bg

Приложение и процедура

На ден лицето ни изразява множество емоции, показва нашите мисли и чувства - повдигаме веждите си или се смръщваме, усмихваме се. Всичко това е благодарение на съкращаването и отпускането на различни мускулни групи. След време всички тези движения оставят своите следи по лицата ни, това именно са бръчките – между веждите, по челото, покрай очите. За да релаксираме мускулите и да изгладим линиите, инжектираме малко количество мускулен релаксант (ботулинов токсин) в голямо разреждане.

 

Ботулинов токсин - неговото приложение и предимства:

  • С негова помощ могат да се третират бръчки, предизвикани от съкращаване на мускула, а не от отпускане на кожата.
  • Ботулиновият токсин води да пълно изглаждане на линиите в горната половина на лицето.
  • Поставяйки ботулинов токсин в горната част на лицето се лифтират веждите, а резултатът е увеличаване разстоянието между клепача и веждата.
  • С мускулен релаксант (ботулинов токсин) до известна степен се релаксират бръчките под очите, повлиява се отпускането на ъгълчетата на устните и се тушират успоредните бръчки в областта на шията.

 

КАК ПРОТИЧА ПРОЦЕДУРАТА?

Процедурата се извършва от лекар дерматолог, който след преглед на пациента , поставя ботулинов релаксант в необходимата зона.

 

КАКВО СЕ СЛУЧВА В КОЖАТА ПО ВРЕМЕ И СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА?

Невротоксинът блокира предаването на нервния импулс от неврона към мускула. По този начин се постига мускулната релаксация.

 

КАКВО ДА СЕ ПРАВИ СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА?

Четири часа след процедурата пациентът трябва да остане в седнало или изправено положение и в никакъв случай – в хоризонтално, защото иначе може да се получи нежелан ефект. Инжектираните зони не бива да се натискат или масажират. В следващите поне 72 часа не трябва да се прилагат козметични продукти и процедури, нито да се консумира алкохол.
 

КАКВА Е ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА ЕФЕКТА ОТ БОТУЛИНОВИЯ РЕЛАКСАНТ?
 
При първо поставяне действието сме с продължителност от 3-4 месеца. При следващи апликации периодът леко се удължава 4-6 месеца.

 

КОГА НЕ СЕ ПРИЛАГА БОТУЛИНОВ ТОКСИН?

  • При бременност;
  • По време на кърмене;
  • При сериозни неврологични проблеми, диабет, остри инфекциозни заболявания и др.

Предварително се консултирайте с вашия лекар.
 

За да Ви е полезен и за да Ви предложи най-подходящите според нуждите и предпочитанията Ви стоки/услуги, като Ви спести в максимална степен време за търсене, този сайт използва бисквитки. Научете повече