K A E S T H E T I C S
Начало

За Нас

Процедури

Блог

Контакти

+359 888 017 111

бул. Цар Борис III Обединител 161 ет. 3

info@k-aesthetics.bg

Какво означава IPL

IPL означава интензивна импулсна светлина. Това е неинвазивна козметична процедура, която използва светлинни импулси с висок интензитет за подобряване на външния вид на кожата - пигментация, васкуларни лезии, фото подмладяване. Lumecca доставя до 3 пъти повече енергия в диапазона 500nm-600nm за подобряване на ефикасността при съдови и пигментни лезии. Само след една процедура пациентите забелязват значителна разлика в тена и чистотата на кожата.

Lumeccа работи на принципа на фототермолизата, която прави фотоподмладяване на кожата чрез доставянето на контролирано количество светлина. IPL може да се използва за лечение на различни кожни проблеми, включително:

Хиперпигментация: IPL може да помогне за намаляване на появата на тъмни петна и неравномерен тен на кожата, причинени от увреждане от слънцето, възрастови петна или мелазма.

Светлинната енергия се абсорбира от меланина в кожата, който се нагрява и разгражда пигмента.  С течение на времето естественият оздравителен процес на тялото премахва увредения пигмент, което води до по-равномерен тон на кожата и намаляване на появата на тъмни петна.

Розацея: IPL може да помогне за намаляване на появата на зачервяване, възпаление и видими кръвоносни съдове, свързани с розацея. Розацеята е хронично възпалително състояние на кожата, което причинява зачервяване и видими кръвоносни съдове по лицето. IPL може да помогне за намаляване на появата на зачервяване, възпаление и видими кръвоносни съдове, свързани с розацея.

Акне: IPL може да помогне за намаляване на появата на акне и подобряване на цялостната текстура и тонус на кожата. IPL процедурата е насочена към намаляване на бактериите, които причиняват акне и подобряване състоянието на възпалението в кожата.

Фини линии и бръчки: IPL може да помогне за стимулиране на производството на колаген и подобряване на еластичността на кожата, което води до намаляване на появата на фини линии и бръчки.

 

КОЛКО СА ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИЯ БРОЙ ПРОЦЕДУРИ IPL?

  • За лечение на хиперпигментация или увреждане от слънцето може да са необходими 3-6 IPL процедури, на интервали от 4-6 седмици. За третиране на фини бръчки или признаци на стареене може да са необходими 3-5 IPL процедури, на интервали от 3-4 седмици.
  • За лечение на акне може да се препоръча серия от 3-6 IPL процедури, на интервали от 2-4 седмици. Въпреки това, броят на необходимите лечения може да варира в зависимост от тежестта на акнето и типа кожа на индивида.

 

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА IPL ПРОЦЕДУРА? 

Процедурата IPL е подходяща за хора, които искат да подобрят външния вид на кожата си чрез справяне с проблеми като хиперпигментация, увреждане от слънцето, акне, фини бръчки и признаци на стареене.

 

КОИ ЗОНИ МОЖЕ ДА СЕ ТРЕТИРАТ?

Lumecca може да се използва за всички части на тялото. Най-често третираните зони са тези, кoumo се излагат на слънце. Това са лицето, шията, деколmemo, кpaкama, дланите и ръцете.

 

КАК ДА СЕ ПОДГОТВЯ ЗА ПРОЦЕДУРАТА?

Избягвайте директно излагане на слънце или солариум 1 месец преди процедурата.

За да Ви е полезен и за да Ви предложи най-подходящите според нуждите и предпочитанията Ви стоки/услуги, като Ви спести в максимална степен време за търсене, този сайт използва бисквитки. Научете повече