K A E S T H E T I C S
Начало

За Нас

Процедури

Блог

Контакти

+359 888 017 111

бул. Цар Борис III Обединител 161 ет. 3

info@k-aesthetics.bg

Мезотерапия с хиалуронова киселина

Хиалуроновият мезолифт, известен още като мезотерапия с хиалуронова киселина или инжекции с хиалуронова киселина, е козметична процедура, която включва използването на хиалуронова киселина за подмладяване и подобряване на външния вид на кожата. Това е нехирургично лечение, което има за цел да възстанови хидратацията, обема и стегнатостта на кожата.

Хиалуроновата киселина е естествено срещащо се вещество в тялото, което осигурява хидратация и мекота на кожата. В контекста на хиалуроновия мезолифт се правят серия от малки убождания в повърхностните слоеве на кожата, доставящи хиалуронова киселина директно в третираните зони. Инжекциите обикновено се прилагат с тънка игла или мезотерапевтичен пистолет.

Основните цели на хиалуроновия мезолифт са:

  • Подобряване хидратацията на кожата: Хиалуроновата киселина има уникална способност да задържа вода, като спомага за увеличаване на хидратацията на кожата и подобряване на нейния цялостен баланс на влага.
  • Подобряване на еластичността и стегнатостта на кожата: Чрез осигуряване на допълнителна подкрепа и структура на кожата, инжекциите с хиалуронова киселина могат да помогнат за подобряване на еластичността и стегнатостта на кожата, намалявайки появата на фини линии и бръчки.
  • Увеличаване на блясъка  на кожата: терапията може да помогне за възстановяване на младежкия и жизнен вид на кожата, като засили нейния естествен блясък.
  • Подмладяване и ревитализиране на кожата: Хиалуроновият мезолифт може да насърчи производството на колаген и да стимулира естествените регенеративни процеси на кожата, което води до по-младежки и ревитализиран тен.


Процедурата обикновено се понася добре, с минимален дискомфорт и престой. Резултатите често са видими веднага и могат да продължат да се подобряват с течение на времето, тъй като хиалуроновата киселина стимулира производството на колаген и естествените процеси на подмладяване на кожата. Продължителността на ефектите може да варира в зависимост от фактори като метаболизма и начина на живот на индивида, но обикновено се препоръчват последващи сесии за поддържане на желаните резултати.

Както при всяка козметична процедура, може да има рискове и потенциални странични ефекти, свързани с хиалуронов мезолифт, включително синини, подуване и инфекция.

Като цяло хиалуроновият мезолифт може да бъде ефективна опция за хора, които искат да подобрят хидратацията на кожата, да възстановят обема и да постигнат по-младежки и сияен тен.

За да Ви е полезен и за да Ви предложи най-подходящите според нуждите и предпочитанията Ви стоки/услуги, като Ви спести в максимална степен време за търсене, този сайт използва бисквитки. Научете повече