K A E S T H E T I C S
Начало

За Нас

Процедури

Блог

Контакти

+359 888 017 111

бул. Цар Борис III Обединител 161 ет. 3

info@k-aesthetics.bg

Плазмолифтинг

Плазмолифтингът е процедура, при която се инжектира собствена кръвна плазма. PRP (Platelet Rich Plasma) представлява плазма богата на тромбоцити, която се получава след центрофугиране на кръв, предварително взета от пациента. Тромбоцитите са много малки клетки в кръвта, които учатват в процесите на съсирване и заздравяване. Когато PRP се инжектира се стартира т.нар " заздравителна каскада" . По време на организиране на тромбоцитите в областта на лечение, те освобождават редица ензими, които насърчат заздравяването и тъканни реакции, включително привличането на стволови клетки и растежни фактори за регенерация в дадената област. 

Чрез процедурата се подобрява плътността и еластичността на кожата, редуцират се фините линии, изравнява се тена. 

 

КАК ПРОТИЧА ПРОЦЕДУРАТА?

От пациента се взима 8-9 мл венозна кръв, която се центрофугира с цел отделяне на кръвните елементи от течната съставка. Инжектира се в дермата от лекар дерматолог. При желание на пациента може да се приложи и локален анестетик в началото на процедурата за по-комфортно и безболезнено усещане. 

 

Плазмотерапията е подходяща за всеки тип кожа и всяка възраст. Комбинира се успешно и с други дерматологични и козметични процедури. 

Резултатите се видими до месец след процедурата. 

Процедурата се прилага за третиране на лице, шия, деколте, ръце, за ускоряване на растежа на косата. Няма риск от алергични реакции, поради естествения инжекционен материал. Това е най-естественият начин за подмладяване на тъканите, абсолютно безопасен за всички пациенти.
 

За да Ви е полезен и за да Ви предложи най-подходящите според нуждите и предпочитанията Ви стоки/услуги, като Ви спести в максимална степен време за търсене, този сайт използва бисквитки. Научете повече