K A E S T H E T I C S
Начало

За Нас

Процедури

Блог

Контакти

+359 888 017 111

бул. Цар Борис III Обединител 161 ет. 3

info@k-aesthetics.bg

Колаген индукционна терапия / дермаролинг

Микронидлингът, известен още като колаген индукционна терапия или дермаролинг, е козметична процедура, която включва използване на устройство с фини игли за създаване на контролирани микронаранявания по повърхността на кожата. Тези микронаранявания стимулират естествения процес на оздравяване на кожата и насърчават производството на колаген и еластин, които са от съществено значение за здравата и млада кожа.

По време на сесия с микроигли, обучен специалист или дерматолог ще използва ръчно устройство, наречено дерма ролер или дерма писалка. Устройството е покрито с множество малки игли, обикновено с дължина от 0,5 до 2,5 милиметра. Устройството се движи внимателно или се притиска върху кожата, създавайки малки пробиви или канали.

Микроиглите създават микроскопични рани, които задействат освобождаването на растежни фактори и стимулират производството на нови колагенови и еластинови влакна. Освен това, тези микроканали позволяват по-добра абсорбция на локални серуми или лекарства, приложени по време или след процедурата, повишавайки тяхната ефективност.

Microneedling обикновено се използва за справяне с различни кожни проблеми, включително:

  • Бръчки и фини линии: Чрез насърчаване на производството на колаген микронидлиглингът може да помогне за намаляване на появата на бръчки и фини линии, правейки кожата по-гладка и по-млада.
  • Белези: Microneedling може да подобри външния вид на белези от акне, хирургични белези и други видове белези, като разгражда стара тъкан от белег и стимулира растежа на нова, по-здрава тъкан.
  • Неравномерен тен и текстура на кожата: Процедурата може да помогне за минимизиране на появата на хиперпигментация, слънчеви петна и други промени в цвета на кожата. Освен това помага за подобряване на цялостната текстура на кожата, като я прави по-гладка и равномерна.
  • Разширени пори: Microneedling може да намали размера на разширените пори чрез стимулиране на растежа на колаген и стягане на кожата.
  • Стрии: Microneedling може да помогне за избледняване на появата на стрии чрез стимулиране на производството на колаген и подобряване на текстурата на кожата.

Броят на необходимите сесии с микроигли варира в зависимост от индивида и конкретните кожни проблеми, които се третират. Леко зачервяване и временна чувствителност на кожата са чести след процедурата, но те обикновено отшумяват в рамките на няколко дни. Важно е да следвате инструкциите след третирането, предоставени от професионалиста, и да предпазите кожата от прекомерно излагане на слънце.

Струва си да се отбележи, че докато микронидлингът обикновено се счита за безопасен, той може да не е подходящ за хора с определени кожни заболявания, като активно акне, екзема или розацея. Най-добре е да се консултирате с дерматолог, за да определите дали процедурата е подходяща за вас.

За да Ви е полезен и за да Ви предложи най-подходящите според нуждите и предпочитанията Ви стоки/услуги, като Ви спести в максимална степен време за търсене, този сайт използва бисквитки. Научете повече