K A E S T H E T I C S
Начало

За Нас

Процедури

Блог

Контакти

+359 888 017 111

бул. Цар Борис III Обединител 161 ет. 3

info@k-aesthetics.bg

Процедура, подобряваща хидратацията на кожата

Дълбоката хидратация е козметична процедура, която се извършва в естетичен център за подобряване на хидратацията на кожата. Обикновено включва използването на специализирани продукти за грижа за кожата и техники, предназначени да доставят дълбока хидратация на слоевете на кожата.

По време на процедурата за дълбока хидратация, се започва с почистване на кожата, за да се отстранят всички замърсявания и да се подготви за терапията. След това се нанася хидратираща маска или серум върху кожата, които ще проникнат дълбоко в кожата, за да осигурят интензивна влага и хидратация.

Някои обичайни съставки, използвани при процедури за дълбока хидратация, включват хиалуронова киселина, глицерин, алое вера и други овлажнители, които могат да помогнат за привличането и задържането на влага в кожата.

Лечението може да включва и използването на специализирано оборудване, като ултразвуково устройство или микротокова машина, за да помогне на продуктите да проникнат по-дълбоко в кожата и да повиши тяхната ефективност.

 

Ползите от процедурите за дълбока хидратация могат да включват:

  • Подобрена хидратация на кожата и задържане на влага
  • Повишена еластичност и стегнатост на кожата
  • Намаляване на появата на фини линии и бръчки
  • Подобрена текстура и тонус на кожата
  • Подобрено цялостно излъчване и яркост
  • Процедурите за дълбока хидратация са подходящи за хора със суха, дехидратирана или зряла кожа, както и за тези, които искат да поддържат оптимално здраве и хидратация на кожата. Те могат да се извършват като самостоятелно лечение или като част от цялостна рутинна грижа за кожата.

 

Терапията за дълбока хидратация, извършена от лекар, обикновено включва процедури и лечения, насочени към доставяне на интензивна хидратация в по-дълбоките слоеве на кожата. 

 

Ето някои примери за терапии с дълбока хидратация, извършвани от лекари:

  • Дермални филъри: Дермалните пълнители, съдържащи хиалуронова киселина или други хидратиращи вещества, могат да бъдат инжектирани в кожата, за да възстановят влагата и плътността. Тези инжекции помагат за попълване на загубения обем, подобряват еластичността на кожата и намаляват появата на фини линии и бръчки.
  • Мезотерапия: Мезотерапията включва инжектиране на персонализиран коктейл от витамини, минерали, аминокиселини и хиалуронова киселина в средния слой на кожата. Тази процедура осигурява дълбока хидратация и подхранване, насърчавайки подмладяването на кожата и подобрявайки нейната цялостна текстура и тонус.
  • Терапия с богата на тромбоцити плазма (PRP): PRP терапията включва извличане на малко количество от кръвта на пациента, обработването й за изолиране на богатата на тромбоцити плазма и след това инжектиране на плазмата обратно в кожата. PRP съдържа растежни фактори, които стимулират производството на колаген и подобряват хидратацията и еластичността на кожата.
  • Микроигли с хиалуронова киселина: Микроиглите, известни също като колаген-индукционна терапия, включват използване на устройство с малки игли за създаване на контролирани микронаранявания в кожата. Това стимулира производството на колаген и позволява по-добро усвояване на хиалуроновата киселина, която често се прилага локално по време на лечението. Комбинацията от микронидлинг и хиалуронова киселина помага за дълбоко хидратиране и подмладяване на кожата.

За да Ви е полезен и за да Ви предложи най-подходящите според нуждите и предпочитанията Ви стоки/услуги, като Ви спести в максимална степен време за търсене, този сайт използва бисквитки. Научете повече