K A E S T H E T I C S
Начало

За Нас

Процедури

Блог

Контакти

+359 888 017 111

бул. Цар Борис III Обединител 161 ет. 3

info@k-aesthetics.bg

IPL (интензивна пулсираща светлина)

Фотоподмладяването, известно още като  IPL (интензивна пулсираща светлина) лечение, е неинвазивна козметична процедура, която е базирана на светлинна технология за подобряване на външния вид на кожата и справяне с различни кожни проблеми. Използват се светлинни импулси с висок интензитет, за да се насочат към специфични кожни структури и да стимулират естествените лечебни процеси на тялото.

По време на лечение за фотоподмладяване, ръчно устройство излъчва импулси от широкоспектърна светлина, които са насочени към специфични хромофори в кожата, като меланин (отговорен за пигментацията) или хемоглобин (намиращ се в кръвоносните съдове). Светлинната енергия се абсорбира от тези хромофори, причинявайки контролирана топлинна реакция или селективна фототермолиза.

Топлинната реакция предизвиква различни благоприятни ефекти, включително:

  • Намаляване на пигментационните нередности: Фотоподмладяването може да помогне за избледняване или премахване на старчески петна, слънчеви петна, лунички и други форми на хиперпигментация чрез насочване и разграждане на излишния меланин в кожата.
  • Подобряване на текстурата и тонуса на кожата: Лечението стимулира производството на колаген, което може да помогне за подобряване на еластичността и стегнатостта на кожата. Може също така да намали появата на фини линии, бръчки и разширени пори, което води до по-гладка и равномерна кожа.
  • Лечение на съдови лезии: Фотоподмладяването може да насочи и намали видимостта на спукани капиляри, паяжини, розацея и други съдови лезии чрез нагряване и коагулация на кръвоносните съдове, което води до тяхното постепенно избледняване.

Фотоподмладяването обикновено се използва на лицето, шията, гърдите и ръцете. Процедурата обикновено се понася добре и всяка сесия на лечение обикновено продължава около 20 до 30 минути. В зависимост от състоянието на кожата и целите на индивида, може да се препоръчат няколко сесии за постигане на оптимални резултати.

След фотоподмладяване някои хора могат да получат леко зачервяване, подуване или усещане, подобно на слънчево изгаряне, но тези странични ефекти обикновено са временни и отшумяват в рамките на няколко часа или дни. От решаващо значение е да защитите третираната кожа от прекомерно излагане на слънце и да следвате рутинната грижа за кожата, препоръчана от терапевта, за да поддържате резултатите.

Важно е да се консултирате с квалифициран дерматолог, за да определите дали фотоподмладяването е подходящо за вашите специфични проблеми с кожата.

За да Ви е полезен и за да Ви предложи най-подходящите според нуждите и предпочитанията Ви стоки/услуги, като Ви спести в максимална степен време за търсене, този сайт използва бисквитки. Научете повече