K A E S T H E T I C S
Начало

За Нас

Процедури

Блог

Контакти

+359 888 017 111

бул. Цар Борис III Обединител 161 ет. 3

info@k-aesthetics.bg

Специализирани процедури за лечение на акне

Лечението на акне в естетичен център включва специализирани процедури и терапии, извършвани от обучени специалисти по грижа за кожата или дерматолози за справяне с акнето и свързаните с него проблеми. Тези лечения имат за цел да намалят появата на акне, да сведат до минимум белезите, свързани с акне, и да подобрят цялостния вид и здравето на кожата.

Ето някои често срещани лечения за акне, предлагани в естетичните центрове:

  • Локални лечения: Те  включват лечебни кремове, гелове или лосиони, съдържащи съставки като ретиноиди, бензоил пероксид, салицилова киселина или антибиотици. Тези продукти помагат за отпушване на порите, намаляване на възпалението и унищожаване на бактериите, причиняващи акне.
  • Химически пилинг: Химическият пилинг включва прилагането на химически разтвор върху кожата, което причинява ексфолиране и отстраняване на мъртвите кожни клетки. Този процес може да помогне за подобряване на акнето чрез отпушване на порите, намаляване на омазняването и насърчаване на обмяната на кожните клетки.
  • Микродермабразио: Микродермабразиото е неинвазивна ексфолираща процедура, която използва ръчно устройство за нежно шлайфане на повърхността на кожата. Помага за премахване на мъртвите кожни клетки, отпушва порите и намалява появата на белези от акне.
  • Лазерни и светлинни терапии: Естетичните центрове могат да предложат лазерни и светлинни лечения като фотодинамична терапия (PDT), интензивна пулсираща светлина (IPL) или лазерно възстановяване на повърхността. Тези лечения са насочени и унищожават бактериите, причиняващи акне, намаляват възпалението и стимулират производството на колаген за подобряване на белезите. 
  • Екстракция може да извърши ръчна екстракция на лезии от акне, включително черни точки, бели точки и пустули. Тази техника помага за изчистване на блокираните пори и премахване на натрупания себум и остатъци, намалявайки риска от инфекция и насърчавайки заздравяването.
  • Хирургия на акне: В някои случаи  може да предложи хирургия на акне, която включва дрениране на големи или персистиращи кистозни лезии от акне при стерилни условия. Тази процедура може да осигури незабавно облекчение и да помогне за предотвратяване на белези.
  • Комбинирани терапии: могат да се  комбинират множество модалности въз основа на типа кожа на индивида, тежестта на акнето и специфични проблеми. Това може да включва комбинация от локално лечение, процедури и продукти за грижа за кожата за оптимални резултати.


Важно е да се отбележи, че лечението на акне може да изисква няколко сесии и последователни последващи грижи, за да се постигнат желаните резултати. 

За да Ви е полезен и за да Ви предложи най-подходящите според нуждите и предпочитанията Ви стоки/услуги, като Ви спести в максимална степен време за търсене, този сайт използва бисквитки. Научете повече