K A E S T H E T I C S
Начало

За Нас

Процедури

Блог

Контакти

+359 888 017 111

бул. Цар Борис III Обединител 161 ет. 3

info@k-aesthetics.bg

Какво означава RF лифтинг

Радиочестотният (RF) лифтинг е неинвазивна козметична процедура, което използва радиочестотна енергия за загряване на кожата и стимулиране на производството на колаген. Това може да доведе до повдигащ и стягащ ефект върху кожата, намалявайки появата на бръчки и отпуснатост.

RF лифтингът може да се използва за третиране  на различни зони, включително лицето, шията, ръцете и корем. Лечението обикновено е безболезнено и изисква малко или никакво прекъсване. Някои пациенти обаче могат да получат леко зачервяване или подуване на третираните зони.

 Резултатите от RF лифтинга могат да варират в зависимост от индивида, но повечето пациенти забелязват видимо подобрение във външния вид на кожата си след само една процедура. За оптимални резултати може да се препоръча серия от лечения.  Важно е да се консултирате с квалифициран медицински специалист, за да определите дали RF процедура е правилният избор  за вашите индивидуални нужди

 

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ RF? 

Хора с лека до умерена отпуснатост на кожата: радиочестотният лифтинг може да помогне за стягане на отпуснатата кожа и подобряване на нейната еластичност, което може да намали появата на бръчки, фини линии и отпуснатост.

 

КОЛКО СА ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИЯ БРОЙ ПРИЦЕДУРИ?

Препоръчителният брой процедури за радиочестотен (RF) лифтинг може да варира в зависимост от специфичните кожни проблеми на индивида и третираната зона. Повечето пациенти обаче обикновено ще видят оптимални резултати след серия от 3-6 процедури, разпределени на интервали от 2-4 седмици.

След завършване на първоначалната серия от лечения, някои пациенти могат да изберат периодични поддържащи лечения, за да удължат периода на  резултатите.  Честотата на тези поддържащи процедури ще варира в зависимост от проблемите на кожата на индивида и първоначалния план за лечение.

 

БЕЗОПАСНА ПРОЦЕДУРА ЛИ Е RF?

Да, радиочестотният (RF) лифтинг обикновено се счита за безопасна процедура, когато се извършва от квалифициран и опитен медицински специалист. RF лифтингът е неинвазивно лечение, което използва радиочестотна енергия, за да стимулира производството на колаген и да подобри еластичността на кожата, без да уврежда външния слой на кожата.
  

СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА

  1. Поддържайте третираната зона чиста и овлажнена
  2. Избягвайте използването на агресивни сапуни или продукти за грижа за кожата, които могат да раздразнят кожата.  Използвайте нежен почистващ препарат и овлажнител, за да поддържате кожата хидратирана и защитена.
  3. Избягвайте прекомерното излагане на слънце: Защитете третираната зона от слънцето, като носите шапка с широка периферия или използвате слънцезащитен крем с SPF 30 или по-висок.
  4. Избягвайте излагане на топлина: Избягвайте горещи душове, сауни или парни бани поне 24 часа след лечението, тъй като топлината може да влоши подуването и зачервяването.
  5. Избягвайте усилени упражнения: Избягвайте усилени упражнения или дейности, които увеличават притока на кръв към лицето поне 24 часа след лечението.
  6. Пийте много вода: Пиенето на много вода може да помогне за изхвърлянето на всички токсини и да намали подуването.

За да Ви е полезен и за да Ви предложи най-подходящите според нуждите и предпочитанията Ви стоки/услуги, като Ви спести в максимална степен време за търсене, този сайт използва бисквитки. Научете повече