K A E S T H E T I C S
Начало

За Нас

Процедури

Блог

Контакти

+359 888 017 111

бул. Цар Борис III Обединител 161 ет. 3

info@k-aesthetics.bg

БЕЛЕЗИ ОТ АКНЕ

Белезите от акне са резултат от възпалителни лезии от акне, които се появяват, когато стената на фоликула се разкъса и имунната система на тялото реагира, като произвежда колагенови влакна, за да поправи увреждането.  Тези белези могат да бъдат или вдлъбнати, или повдигнати и могат да бъдат розови, червени или кафяви на цвят, в зависимост от тена на кожата на индивида.

Има няколко вида белези от акне, включително:

  • Белези ICE PEAK: Това са дълбоки, тесни белези, които се простират в дермата.
  • Белези от BOXCAR SCARS: Това са широки, плитки вдлъбнатини с остро очертани ръбове.
  • белези ROLLING SCARS:Това са широки, плитки вдлъбнатини с наклонени ръбове.
  • Хипертрофични белези: Това са изпъкнали белези, които се образуват, когато тялото произвежда твърде много колаген по време на лечебния процес.
  • Келоидни белези: Това са изпъкнали белези, които се простират отвъд границите на първоначалната рана.
  • Белезите от акне могат да бъдат източник на емоционален стрес и могат да повлияят на самочувствието на човек.  За щастие има няколко налични лечения, които могат да помогнат за намаляване на появата на белези от акне и подобряване на текстурата на кожата.  Важно е да се консултирате с квалифициран медицински специалист, за да определите най-добрите възможности за лечение за вашите индивидуални нужди.

Белезите от акне могат да се лекуват с различни методи, в зависимост от вида и тежестта на белезите.  Някои често срещани лечения за белези от акне включват:

  • Химически пилинг: Химическият пилинг включва прилагането на химически разтвор върху кожата, който помага за премахване на мъртвите кожни клетки и насърчава растежа на нова, здрава кожа.  Химическият пилинг може да бъде ефективен за лечение на леки до умерени белези от акне.
  • Микродермабразио: Микродермабразиото използва специализиран инструмент за ексфолиране на външния слой на кожата, който може да помогне за намаляване на появата на белези от акне.  Тази процедура е неинвазивна и обикновено не изисква прекъсване.
  • Лазерно възстановяване: Лазерното възстановяване включва използването на лазер за отстраняване на външния слой на кожата, което стимулира растежа на нови, здрави кожни клетки.  Тази процедура може да се използва за лечение на умерени до тежки белези от акне.
  • Дермални пълнители: Дермалните пълнители могат да се инжектират в хлътнали белези от акне, за да подпомогнат запълването на кожата и да намалят появата на белези.

За да Ви е полезен и за да Ви предложи най-подходящите според нуждите и предпочитанията Ви стоки/услуги, като Ви спести в максимална степен време за търсене, този сайт използва бисквитки. Научете повече