K A E S T H E T I C S
Начало

За Нас

Процедури

Блог

Контакти

+359 888 017 111

бул. Цар Борис III Обединител 161 ет. 3

info@k-aesthetics.bg

Нехирургична козметична процедура

Мезотерапията на скалпа е нехирургична козметична процедура, която включва инжектиране на различни вещества в скалпа. Използва се предимно за лечение на косопад и за насърчаване на растежа на косата.

По време на процедурата се правят серия от малки инжекции в скалпа с помощта на специализирана игла или мезотерапевтичен пистолет. Инжекциите доставят комбинация от съставки директно в скалпа, включително витамини, минерали, аминокиселини, растителни екстракти и други вещества, за които се смята, че подхранват космените фоликули, подобряват кръвообръщението и стимулират растежа на косата.

Конкретната формула на веществата, използвани в мезотерапията на скалпа, може да варира в зависимост от индивидуалните нужди и подхода на практикуващия. Някои често срещани съставки включват биотин, декспантенол, хиалуронова киселина, микроелементи и растежни фактори. Смята се, че тези вещества подобряват здравето на космените фоликули, укрепват косъма и увеличават притока на кръв към скалпа.

Процедурата обикновено се извършва в поредица от сесии, обикновено с интервал от няколко седмици. Често се препоръчва на хора, страдащи от андрогенна алопеция (оплешивяване) или други видове косопад. Мезотерапията на скалпа се счита за минимално инвазивна възможност за лечение и като цяло се понася добре.

За да Ви е полезен и за да Ви предложи най-подходящите според нуждите и предпочитанията Ви стоки/услуги, като Ви спести в максимална степен време за търсене, този сайт използва бисквитки. Научете повече