K A E S T H E T I C S
Начало

За Нас

Процедури

Блог

Контакти

+359 888 017 111

бул. Цар Борис III Обединител 161 ет. 3

info@k-aesthetics.bg

Почистване на лице в козметиката

В козметиката почистване на лицето се отнася до по-интензивна и специализирана форма на почистване на лицето. Това е процедура, предназначена за дълбоко почистване на кожата, премахване на замърсяванията и подобряване на цялостния тен и текстура на лицето.

Медицинското почистване на лицето обикновено включва следните стъпки:

  • Оценка: Медицинският специалист ще прегледа кожата ви и ще обсъди вашите притеснения и цели, за да приспособи лечението към вашите специфични нужди. Той ще вземе предвид фактори като тип кожа, състояние и всички основни кожни проблеми.
  • Почистване: Процесът започва с цялостно почистване на лицето с помощта на медицински почистващи препарати или разтвори. Тези продукти често са по-мощни и ефективни при премахване на мазнини, мръсотия и остатъци от грим от кожата в сравнение с обикновените почистващи препарати без рецепта.
  • Ексфолиране: За да премахнете мъртвите кожни клетки и да насърчите клетъчния обмен, може да се използва нежна техника за ексфолиране. Това може да включва механично ексфолиране (чрез микродермабразио или нежен скраб) или химическо ексфолиране (чрез химически пилинг или продукти на ензимна основа). Ексфолирането помага за подобряване на текстурата на кожата, минимизиране на появата на фини линии и бръчки и подобряване на усвояването на последващи процедури.
  • Парен или топъл компрес: Пара или топъл компрес може да се приложи върху лицето, за да се отворят порите и да се улесни извличането на замърсяванията. Тази стъпка помага за дълбоко почистване и отпушване на порите, премахване на черни точки, бели точки и други отпадъци.
  • Екстракция: Ръчната екстракция се извършва за нежно отстраняване на черни точки, бели точки и запушени пори. Тази стъпка изисква опитни ръце и правилна техника, за да се сведе до минимум всяко потенциално увреждане или травма на кожата.
  • Лечение: След процеса на почистване и екстракция може да се извършат допълнителни лечения въз основа на вашите специфични нужди. Това може да включва прилагане на специализирани серуми, маски или други продукти за грижа за кожата за подхранване, хидратиране или справяне със специфични кожни проблеми.
     

За да Ви е полезен и за да Ви предложи най-подходящите според нуждите и предпочитанията Ви стоки/услуги, като Ви спести в максимална степен време за търсене, този сайт използва бисквитки. Научете повече