K A E S T H E T I C S
Начало

За Нас

Процедури

Блог

Контакти

+359 888 017 111

бул. Цар Борис III Обединител 161 ет. 3

info@k-aesthetics.bg

ГЛУТАТИОН

Глутатионът е пептидна молекула, съставена от 3 аминокиселини- глицин, глутаминова киселина и цистеин. Той е най-мощният антиоксидант в човешкото тяло и се намира в почти във всяка една клетка. Глутатионът съществува в две форми: окислена ( GSSG) и редуцирана ( GSH). L - глутатионът ( GSH) се отнася за редуцирана , активна форма в тялото. Предпазва клетките от вредното влияние на свободните радикалии предотвратява ефекта на оксидативния стрес.

Свободните радикали са нестабилни молекули, които увреждата клетките и допринасят за различни заболявания и процеси на стареене. Глутатионът неутрализира тези молекули и играе важна роля в детоксикацията на организма като свързва и премахва токсините и тежките метали от тялото. 

Що се отнася до кожата, глутатионът ефективно намалява нивото на меланин в клетките, премахва пигментацията и намалява вероятността за поява на нови пигментни петна. Подобрява стабилността на витамин Ц, чрез създаване на цялостен цикъл , който подпомага пълната регенерация на молекулата на витамин Ц. Също така глутатионът е богат на аминокиселини , насърчава производството на нов колаген , изглажда бръчките, намалява появата на нови , подобрява тена и текстурата на кожата , забавя процесите на стареенето.

Не на последно място глутатионът участва в производството на колаген и на безценните Т- клетки, отговорни за имунитета. Достатъчно количество глутатион в организма може да забави стареенето  и да помогне на кожата да бъде еластична, сияйна , с изравнен тен. Нивата на глутатион могат да бъдат повлияни от редица фактори в това число- възраст, стрес, диета и определени медицински състояния. 

Глутатионът може да се приема и под формата на хранителни добавки, които съдържат неговите полезни аминокиселини за поддържане на добро здраве и свеж вид на кожата. Въпреки това ефективността на  усвояваните перорални глутатионови добавки може да варира и винаги е препоръчителна консултация с медицински специалист , преди започването на режим с прием на добавки. 

Освен перорално и чрез използване на козметика, дефицитът на глутатион може да бъде лесно компенсиран и чрез интравенозна терапия, за по- добро и бързо усвояване от организма.

 

За да Ви е полезен и за да Ви предложи най-подходящите според нуждите и предпочитанията Ви стоки/услуги, като Ви спести в максимална степен време за търсене, този сайт използва бисквитки. Научете повече