K A E S T H E T I C S
Начало

За Нас

Процедури

Блог

Контакти

+359 888 017 111

бул. Цар Борис III Обединител 161 ет. 3

info@k-aesthetics.bg

ПРАВИЛНО ПОЧИСТВАНЕ НА ЛИЦЕТО

Правилното почистване на лицето

Лицето ни е като визитна картичка, отразяваща нашето здраве, настроение и грижа за себе си. Правилната грижа за кожата на лицето носи множество ползи за здравето и външния ни вид. Една от основните стъпки в грижата за лицето е редовното почистване. В този текст ще разгледаме някои от най- важните причини, поради които е необходимо да поддържаме лицето си чисто и свежо. 

1. Отстраняване на замърсяванията

В течение на деня лицето ни е изложено на множество вредни влияния от околната среда- замърсявания, прах, микроби, излъчвания от компютри и мобилни телефони и други. Редовното почистване на лицето помага да се отстранят тези замърсявания, които могат да доведат до запушени пори и възпаления.

2. Превенция на акнето

Запушените пори са често срещана причина за развитието на акне и пъпки. Правилната и редовната хигиена на лицето помага да се предотврати натрупването на себум и кератин около порите, което води до тяхното запушване и образуването на комедони. 

3. Поддържане на хидратацията

Почистването на лицето не само отстранява натрупаните замърсявания, но и подготвя кожата за по- добрата абсорбция на хидратиращи продукти. Това е важно , за да се запаи кожата свежа, гладка и сияйна.

4. Стимулиране на кръвообръщението

Деликатният масаж при почистването на лицето ще подобри кръвообръщението в кожата и подлежащите тъкани  и ще помогне за естествената регенеразия на клетките в кожата. 

5. Предодвратяване на стареенето на кожата

Замърсяванията и свободните радикали са известни като фактори , които ускоряват стареенето на кожата. Когато знаем как правилно да почистване лицето си , намаляваме натрупването на тези вредни елементи , което ще доведе до по- добре превенция в борбата със стареенето на кожата.

6. Поддържане на блясък и сияние

Когато лицето ни е чисто, то излъчва здрав блясък и сияние. Това го прави по- привлекателно и помага да се подчертае неговата естествена красота.

7. Подобряване на настроението

Процесът на почистване на лицето може да бъде момент на релаксация и самоотдаване. Това е време, в което можем да се отпуснем и да се погрижим за себе си. Приятната текстура на почисрващите продукти и лекият масаж със сигурност ще подобрят настроението ни. 

В заключение- редовното почистване на лицето е една от най- важните стъпки в грижата за здравето и външния вид на кожата. Това помага за поддържане на здрава, чиста и млада кожа. Независимо от типа на вашата кожа, редовната хигиена и подходящите почистващи продукти ще ви помогнат да се наслаждавате на блестяща и жизнена кожа през целия си живот. 

За да Ви е полезен и за да Ви предложи най-подходящите според нуждите и предпочитанията Ви стоки/услуги, като Ви спести в максимална степен време за търсене, този сайт използва бисквитки. Научете повече